Geçmişten Günümüze Deri Kullanımı

Deriler, çok uzun bir süreden beridir insanlığın hayatında yer almaktadır. Derilerden yapılan aksesuarlar, kıyafetler ve ayakkabılar halen daha yoğun bir biçimde rağbet görmektedir. Öte yandan yarma deri seçenekleri de etkili bir kullanım seçeneği olarak görülmekte ve her zaman trend olarak anılmaktadır. Derilerin yumuşak dokusunun yanı sıra dayanıklı yapısından ötürü sürekli olarak tercih edildiği bilinmekte olan bir husustur. Derilere dayalı olarak uygulanan yöntemlerle beraber genel itibarıyla istenen kıyafet ya da aksesuarlar ortaya çıkarılabilmektedir. Veyer tarafından da farklı yöntemler kullanılarak ham derinin işlenmesi sonrasında üretim malzemesi haline gelmesi genel olarak görülebilmektedir. Ancak halk arasında deri tabaklama olarak bilinen yöntem de genel olarak ağırlıktadır.

Deri Tabaklama

Veyer olarak deri ithalatı işlemleri gerçekleştirildikten sonra üretim süreci başlayana kadar bir dizi işlemler hayata geçirilmektedir. Derilerin deforme olmaması ve bozulmaması adına tuzlanarak saklanması işlemi gerçekleştirilebilir. Öncelikle üzerinde var olan kir ve yağ tabakasından kurtulmak adına bir dizi kimyasal maddeler kullanılarak, inorganik bir hal alması sağlanacaktır.

Veyer olarak genel itibarıyla tüm derilere dair bu işlemler hayata geçirilebilmektedir. Tabaklama yöntemleri farklı aşamalar doğrultusunda gelişebilse de yaygın olarak bu şekilde hayata geçirilebilir. Kullanım alanlarına bağlı olarak tabaklama işlemi farklılık gösterse de genel itibarıyla kıyafet alanında varlık gösteren Veyer kapsamında bu süreç anlatıldığı gibi tamamlanabilecek konumda da yer alacaktır.

Deri Dikimi Nedir?

Derilerin, diğer kumaşlarla kıyaslandığında farklı bir yapıya sahip olduğu görülebilmektedir. Öte yandan biraz daha kalın olması da dikkat çeken bir diğer özelliğidir. Toptan deri işlemlerini gerçekleştiren Veyer doğrultusunda deri dikimi işlemlerinde büyük boyutlara sahip olan kitler ve yardımcı ekipmanlar kullanılmaktadır. Son derecede kalın bir halde bulunmasından dolayı profesyonel bir tavırla dikim işlemlerini gerçekleştirmek gerektiği de her an vurgulanarak, buna uygun bir biçimde hareket edilecektir.

Derilerin nefes alabilme özelliği sayesinde sıklıkla tercih edildiği bilinmektedir. Çabuk yırtılmaması, yıpranmaması ve bozulmaması da fazlasıyla alaka gösterilen bir tür olduğu bilinmektedir. Öte yandan vücuda da rahat bir biçimde uyum sağlamaktadır.


Categories:


Comments

Bir cevap yazın